Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A magnéziumról
  2023-12-01 19:44:08, péntek
 
  A magnézium nemcsak enzimeket aktivál, hanem nagyon sok testi funkcióban vesz aktívan részt. A magnéziumhiánynak sokféle jele és tünete lehet, ilyen például a fáradékonyság, az állandó izomgörcsök, a mentális zavartság, az ingerlékenység, a gyengeség, az idegvezetési és szívproblémák, az étvágytalanság, a stressz és az álmatlanság. A magnézium hiánya sokféle betegség kialakulásában játszik szerepet.

Asztma és krónikus obstruktív tüdőbetegség esetén is nagyon hasznos a magnézium, ugyanis ez a tápanyag elősegíti a hörgők simaizmának a relaxációját, és így sokkal könnyebbé válik a légzés. A magnézium még a COPD progresszióját, azaz az állapotromlást is segít megelőzni.

A szív megfelelő működéséhez is elengedhetetlen a magnézium. Nemcsak a szívbetegségek, hanem a stroke megelőzésében is kulcsszerepe van ennek az ásványi anyagnak. A magnéziumkiegészítés nagyon hatékony a szív- és érrendszeri betegségek kezelésében is. Ilyen betegség lehet az angina, a pangásos szívelégtelenség, a szívritmuszavarok és a magas vérnyomás. Ez utóbbinál bebizonyosodott, hogy a rendszeres magnéziumfogyasztás csökkenteni tudja a magas vérnyomást, azonban csupán a magnéziumra hagyatkozni nem érdemes, és mielőtt valaki magnéziumkiegészítőt kezdene fogyasztani, előtte mindenképpen konzultáljon a kezelőorvosával.

A magnézium központi szerepet játszik az inzulin szekréciójában és annak hatásában. Nagyon sok cukorbeteg vagy csökkent glükóztoleranciában szenvedő beteg esetén bizonyosodott be, hogy a magnézium mennyire hatékony. A magnézium ugyanis javítja az inzulinválaszt és -hatást, illetve a glükóztoleranciát is. Klinikai vizsgálatokban a cukorbeteg személyeknél általában mindig alacsony magnéziumszintet mértek, legfőképpen azoknál, akik retinopátiában is szenvedtek.

A magnézium hiánya krónikus fáradtságot és krónikusfáradtság-szindrómát is eredményezhet. Éppen ezért ha valaki fáradt és elkezdi ezt a kiegészítőt fogyasztani, azt tapasztalhatja, hogy egyre kevésbé fáradt, illetve a krónikus fáradtság kellemetlen tünetei is enyhülnek.

A magnézium fokozza a kalcium oldhatóságát a vizeletben, így megakadályozhatja a vesekő kialakulását. B6-vitaminnal együtt fogyasztva pedig még nagyobb hatást érthetünk el.

A magnézium ugyanolyan fontos a csontok számára, mint a kalcium és a D-vitamin. A magnézium segít kalciumot juttatni a csontokba, és csökkenti a csontritkulás és a csonttörések kockázatait. A csontok egészségének optimalizálásában is sokat segít.

Számos tanulmány számolt be arról, hogy a magnézium fokozza az inzulinérzékenységet, ami pedig segít a vércukorszint szabályozásában a szervezetben.

A magnézium szabályzó hatással van az egész testre, szervezetre. Véd a betegségek ellen, hiszen csökkenti a citokintermelést. Ez azt jelenti, hogyha nincs elegendő magnézium a szervezetben, ezzel fokozódik a krónikus betegségek kockázata, mint amilyen a szívbetegség vagy a cukorbetegség. A gyulladás megnövekedett szintje kulcsszerepet játszik az öregedésben is.

A magnézium egy olyan tápanyag, amely elengedhetetlen az idegrendszer egészségéhez és normális működéséhez. Segít szabályozni az agy és a gerinc sejtjeinek aktivitását, illetve csökkenteni tudja a szorongás és a depresszió tüneteit is. A magnézium javíthatja a kognitív funkciókat, hozzájárul a sejtek energiatermeléséhez, és segít megőrizni az idegimpulzusok átvitelét is. A magnézium megtámogatja az új sejtek képződését és a megakadályozza a sejtkárosodásokat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: citokintermelést, magnéziumszintet, szívelégtelenség, elengedhetetlen, bebizonyosodott, kezelőorvosával, szabályozásában, szekréciójában, inzulinválaszt, állapotromlást, progresszióját, ingerlékenység, szívbetegségek, kialakulásában, tapasztalhatja, étvágytalanság, idegimpulzusok, retinopátiában, vizsgálatokban, megakadályozza, megelőzésében, szívproblémák, kulcsszerepet, cukorbetegség, csontritkulás, vércukorszint, fáradékonyság, eredményezhet, bizonyosodott, megnövekedett, csonttörések, egészségének, szervezetben, relaxációját, kialakulását, kulcsszerepe, magnézium nemcsak, magnéziumhiánynak sokféle, állandó izomgörcsök, mentális zavartság, magnézium hiánya, tápanyag elősegíti, hörgők simaizmának, szív megfelelő, stroke megelőzésében, ásványi anyagnak, pangásos szívelégtelenség, magas vérnyomás, magas vérnyomást, magnéziumra hagyatkozni, magnézium központi, inzulin szekréciójában,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nagyi telefonál  Sokan azt tartják  Nagyi telefonál  A televizió nem a kultúrát kép...  Mi lenne ha  Alázat  Leonardo da Vinci gondolata  Png férfi  Reggel van  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Jó éjszakát  Erdőn  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A televizió nem a kultúrát kép...  Leonardo da Vinci gondolata  Nevem  Szép álmokat!  Jó éjszakát  Akarat  Esti kép  Az igazi szeretetért rendszeri...  Adakozás  képre írva  Esti kép  Nem méltó hozzád  Alázat  Esti kép  Bounty krémes  Akarat  Paul David Tripp Április 20  Akik bántanak téged  Garai Gábor - Takarítás  A másik dolog,  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Éretlen vers  Png virág  Leonardo da Vinci gondolata  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Egy hatékony szolga  Szívem tiéd  képre írva  Albert Einsteinről  Idő  Az engedelmesség miért nem vál...  Lóhere  Őrizkednünk kell...  Szép estét  képre írva  Facebookon kaptam Annuska bar...  Fehér virág  Tanuld meg ezt a versemet  Egy maradéktalanul uralt világ  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png lepke  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Reménység és erő Krisztustól e...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Mindig jusson idő nevetni  Soha ne kedvezz...  képre írva  Egy maradéktalanul uralt világ  Reggel van  Akarat  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Egy lelki imádság  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Adakozás  Boldog születésnapot a ma ünne...  Alvó cicák  Sokan azt tartják  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Akarat  Németh László tollából  Mi lenne ha 
Bejegyzés Címkék
magnézium nemcsak, magnéziumhiánynak sokféle, állandó izomgörcsök, mentális zavartság, magnézium hiánya, tápanyag elősegíti, hörgők simaizmának, szív megfelelő, stroke megelőzésében, ásványi anyagnak, pangásos szívelégtelenség, magas vérnyomás, magas vérnyomást, magnéziumra hagyatkozni, magnézium központi, inzulin szekréciójában, magnézium mennyire, magnézium ugyanis, cukorbeteg személyeknél, kiegészítőt fogyasztani, krónikus fáradtság, magnézium fokozza, kalcium oldhatóságát, vesekő kialakulását, magnézium ugyanolyan, csontok számára, magnézium segít, csonttörések kockázatait, csontok egészségének, vércukorszint szabályozásában, magnézium szabályzó, egész testre, betegségek ellen, krónikus betegségek, szívbetegség vagy, gyulladás megnövekedett, olyan tápanyag, idegrendszer egészségéhez, gerinc sejtjeinek, depresszió tüneteit, magnézium javíthatja, kognitív funkciókat, idegimpulzusok átvitelét, magnézium megtámogatja, citokintermelést, magnéziumszintet, szívelégtelenség, elengedhetetlen, bebizonyosodott, kezelőorvosával, szabályozásában, szekréciójában, inzulinválaszt, állapotromlást, progresszióját, ingerlékenység, szívbetegségek, kialakulásában, tapasztalhatja, étvágytalanság, idegimpulzusok, retinopátiában, vizsgálatokban, megakadályozza, megelőzésében, szívproblémák, kulcsszerepet, cukorbetegség, csontritkulás, vércukorszint, fáradékonyság, eredményezhet, bizonyosodott, megnövekedett, csonttörések, egészségének, szervezetben, relaxációját, kialakulását, kulcsszerepe, szívbetegség, személyeknél, egészségéhez, mindenképpen, oldhatóságát, idegrendszer, konzultáljon, megtámogatja, idegvezetési, tüdőbetegség, szabályozni, csökkenteni, érrendszeri, kellemetlen, szervezetre, kezelésében, működéséhez, izomgörcsök, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2173
  • e Hét: 27064
  • e Hónap: 58550
  • e Év: 263251
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.